Tord Karlsson
Tord Karlsson låter förvaltningschefen gå. Foto: Magnus Gotander.

Resor och barhäng fäller chef

Det har under en period stormat friskt kring Intraservice i Göteborg. Resor och alltför nära leverantörskontakter gör att förvaltningschefen nu får gå.

IKEA

Intraservice, den enhet som förser Göteborgs stad med bland annat IT-tjänster, har kritiserats för extensiva utlandsresor. Innan jul fälldes en verksamhetschef för nära och osunt förhållande, med barhäng och evenemangsbiljetter, till IT-leverantören Atea.

Nu har nämnden för Intraservice fattat beslut om att per omgående avsluta även förvaltningschefen Nisse Waldefeldts anställning. Motiveringen är att den senaste tidens händelser har visat på väsentliga brister i verksamheten.

Till Göteborgs-Posten säger Tord Karlsson, socialdemokratisk nämndsordförande, att anledningen delvis är upphandlingsrelaterad:

– Det handlar om sättet att förhålla sig till leverantörer, hur man tecknar avtal och inte.

Nämnden har inte fortsatt förtroende för förvaltningschefen. Nisse Waldefeldt lämnar sin anställning med omedelbar verkan.

Enligt avtal är uppsägningstiden sex månader. Därefter får han avgångsvederlag, som samordnas mot eventuell annan inkomst, under 18 månader.

För Göteborgs stad kan detta innebära en sammanlagd kostnad på runt tre miljoner kronor. Det vederlaget ville oppositionen stoppa genom att istället, mot bakgrund av vad som hänt, försöka få avtalet hävt.

Tord Karlsson går själv inte fri från kritik. Han har exempelvis varit med på en USA-resa med mycket luftigt program. Beslutet om resan har inte heller fattats på rätt sätt.

Alliansen har flera gånger påtalat att även nämnden behöver nytt ledarskap och uppmanat honom att stiga åt sidan som ordförande.

– Det är tramsigt och tråkigt av dem att bedriva politik under ett pågående personalärende.

Håkan Sundkvist fortsätter som tillförordnad förvaltningschef. Rekryteringsprocessen för ny ordinarie förvaltningschef startar omgående.


Easyfairs period 2

Kommentatorerna ansvarar för sina egna inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *