Får gå efter osund leverantörsrelation

De alltför nära banden till Atea straffar sig för en verksamhetschef vid Göteborgs stad. Relationen till leverantören beskrivs som oprofessionell och olämplig varför vederbörandes anställning på Intraservice omedelbart avslutas.

IKEA

En verksamhetschef i Göteborgs stad har haft en alltför nära relation med en av kommunens största IT-leverantörer. Intraservices tillförordnade förvaltningschef Håkan Sundkvist avslöjade vid en presskonferens i slutet av november mejldiskussioner om bland annat resor och evenemangsbiljetter mellan chefen och kommunens kontaktperson på Atea.

Verksamhetschefen har redan stängts av från arbetet. Efter förhandlingar med facket, som avslutades under fredagen, står det nu också klart att man kommit överens om att anställningen ska avslutas direkt.

– Den relation som funnits mellan chefen och leverantören är oprofessionell och olämplig, säger Håkan Sundkvist.

Han berättar att inställningen från kommunens sida därför har varit att anställningen ska avslutas:

– Det får aldrig finnas någon tvekan om att vi ska agera på ett professionellt och korrekt sätt.

I samband med avstängningen och att utredningen blev offentlig fick Intraservice i uppdrag av nämnden att göra en extern granskning och genomlysning av hela förvaltningen.

– Vi behöver titta på styrning och ledning, vår kultur och se hur vi kan stärka vår interna kontroll. Vi behöver också titta på våra leverantörskontakter, säger Håkan Sundkvist.

Atea har tvingats byta kontaktperson. Till Inköpsrådet har Markus Tobé, presskontaktperson på Atea, sagt att företaget ska göra en egen genomlysning av ärendet. Detta för att säkerställa att de anställda levt upp till uppförandekoden.


Easyfairs period 2

Kommentatorerna ansvarar för sina egna inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *