Andra miljardavtalet på kort tid

Stockholms stad har efter många och långa domstolsturer signerat ytterligare ett stort IT-serviceavtal. Efter att Tieto i november blev leverantör till förvaltningar och bolag får nu Fujitsu samma roll inom skolans område.


I slutet av november kunde Stockholms stad skriva på avtalet med Tieto som leverantör av IT-service till kommunens förvaltningar och bolag. Nu har ytterligare en utdragen IT-upphandling kunnat föras i hamn efter en mer än årslång domstolsprocess.

Fujitsu utses till leverantör av IT-service till förskolor och skolor. Johanna Engman, tillförordnad IT-direktör i Stockholms stad, beskriver det som väldigt glädjande att nu vara i mål med det här avtalet:

– Det innebär att vi kan börja införa nästa generation IT-service i Stockholms stads pedagogiska verksamheter, säger hon och ser framemot att starta arbetet tillsammans med upphandlingsvinnaren.

Fujitsu ska leverera tjänster för digitala enheter såsom operativsystem, program, servicedesk, infrastruktur och skrivare. Totalt omfattas 108 000 elever och pedagoger i 780 förskolor och skolor.

– Det arbete som nu påbörjas ska ge likvärdiga förutsättningar och utveckla nya möjligheter för varje barns och elevs lärande, säger Johanna Engman.

Datorer, surfplattor, bildskärmar upphandlas via separat ramavtal för produkter. Stöd- och utbildningstjänster kring digitalisering för Stockholm stads pedagogiska verksamheter är även det ett eget ramavtalsområde.

Detta avtal gäller till och med den 31 december 2023 med möjlighet till förlängning i upp till sex år. Vid maximal förlängning är affären värd omkring 1,4 miljarder kronor för Fujitsu.


Kommentatorerna ansvarar för sina egna inlägg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *