EU-flaggor
Nyfiken på vad du tycker om ESPD. Foto: EU-kommissionen.

Vad tycker du om ESPD, egentligen?

Efter en aningen trevande start har ESPD blivit ett självklart inslag i offentliga upphandlingar. Hjälp EU-kommissionen framåt genom att lämna din åsikt om formuläret.

Europeiska kommissionen är nyfiken på hur ESPD (European Single Procurement Document) har mottagits av säljare och köpare på den offentliga marknaden. Tack vare detta försäkringsformulär slipper företag som deltar i en upphandling lämna in en hel del dokument.

Har du använt EU-kommissionens ESPD-tjänst eller ett kommersiellt upphandlingssystem med stöd för detta självdeklarationsformulär? Ta i så fall chansen att berätta vad du tycker.

Undersökningen tar fem till tio minuter att genomföra och lämnade uppgifter förblir anonyma. Resultaten kommer att ingå i en rapport som ska läggas fram för kommissionens program REFIT (Regulatory Fitness and Performance).

Frågebatteriet syftar till att ringa in de främsta för- och nackdelarna med introduktionen av ESPD. Det handlar alltså om användningen av ESPD som sådant och inte enbart Europeiska kommissionens tjänst som stängde den 2 maj.

Frågeställarna är också nyfikna på hur lång erfarenhet du har av ESPD och om de upphandlingssystem som ESPD integrerar fungerar korrekt.

Enkätsvaren ska vara inne senast den 15 september.

Kommentatorerna ansvarar för sina egna inlägg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *