Märta Stenevi
Märta Stenevi värnar småföretagen. Foto: Frida Roijer.

Malmö stad skaffar upphandlingslots

Förutsättningarna för små och medelstora företag som vill vara med och konkurrera om Malmö stads affärer ska förbättras. Den nyinrättade upphandlingslotsen hjälper till med information.

IKEA

Malmö stad kommer från och med nästa år att bli bättre på att guida företagare med frågor som rör kommunens upphandlingar. Upphandlingslotsen kommer att knytas till kommunens befintligaföretagslots som är en förvaltningsgemensam servicefunktion.

Till företagslotsen kan företag vända sig för att få stöd vad gäller lagar och regler, men också blanketter och tillstånd. Konceptet är ”en väg in”.

– Lotsen kan bidra till ökad kunskap om Malmö stads uppphandlingar och i längden till att fler små företag kan vara med och konkurrera om upphandlingarna, säger Katrin Stjernfeldt Jammeh, kommunstyrelsens socialdemokratiska ordförande.

Syftet med den nya lotstjänsten är att bistå med information för att företag bättre ska förstå hur Malmö stads upphandlingar fungerar samt dess möjligheter och utmaningar.

Märta Stenevi, miljöpartistiskt kommunalråd med ansvar för stadsbyggnad och service, förklarar att hon vill se fler små och medelstora företag lämna anbud i kommunens upphandlingar:

– Offentliga upphandlingar är ett viktigt verktyg för att säkerställa att skattemedel används på ett hållbart sätt, men ibland gör upphandlingsformen det svårt för mindre företag att kunna konkurrera på lika villkor med större och mer resursstarka företag.


Easyfairs period 2

Kommentatorerna ansvarar för sina egna inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *