Skånetrafiksapp
Appstyrt resande i syd framöver. Foto: Skånetrafiken.

Bästa förhållandet gav stororder

Fyra anbudsgivare kämpade om att få förvalta och utveckla Skånetrafikens nya biljettsystem där det köps resor för tre miljarder kronor om året. Stratiteq vann på bästa förhållande mellan pris och kvalitet.

Bästa förhållandet mellan pris och kvalitet. Det var anledningen till att Stratiteq gick vinnande ur Skånetrafikens upphandling av biljettsystemsleverantör. Fyra anbudsgivare kämpade om avtalet, som på fyra år är värt cirka 100 miljoner kronor.

– Tack vare avtalet säkrar vi en fortsatt utveckling av kollektivtrafik i världsklass genom smarta digitala tjänster, säger Johan Frithiof-Karlberg, chef för digitalisering & IT på Skånetrafiken.

Under december månad sjösätter Skånetrafiken sin vidareutvecklade app som lanserades våren 2017. Ett antal kompletterande möjligheter att köpa biljett – i biljettautomater, på regionbuss, hos kundcenter och på webben samt ombord på stadsbuss med kontaktlösa bankkort – lanseras också.

– Avtalet även omfattar en dygnet-runt-beredskap för att trygga en hög tillgänglighet.

Stratiteq ska förvalta och vidareutveckla Skånetrafikens biljettsystem. Detta genom att leverera mjukvaruutveckling, testning och incidenthantering av de IT-plattformar och molntjänster som ligger till grund för systemet.

– Tack vare detta avtal har vi nu säkrat att vårt biljettsystems hjärna fungerar, säger Johan Frithiof-Karlberg.

Samtidigt handlar Skånetrafiken upp leverantörer med uppdrag att utveckla och förvalta de synliga kanalerna i biljettsystemet såsom app och webb.

Varje år säljer Skånetrafiken biljetter för resor med buss och tåg till ett värde av omkring tre miljarder kronor.

Kommentatorerna ansvarar för sina egna inlägg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *