”Anspänning vid varje upphandling”

För de anställda vid tvätten i Torup innebär varje upphandling en anspänning. I och med att Berendsen vann tvättavtalet med Region Halland utlöses inte lagda varsel.


De 20 medarbetare vid tvätteriet i Torup som Berendsen tidigare i år varslade om uppsägning får behålla jobben. Avtalet med Region Halland, som löper ut i maj, kommer att förnyas.

Det betyder att varslade uppsägningar dras tillbaka. Tony Anttila, platschef vid Berendsens anläggning i Torup, drar en lättnads suck:

– Det är en anspänning varje gång en upphandling ligger ute och även om vi har en stor tilltro till vårt erbjudande och den service vi erbjuder så finns det inga garantier.

Berendsen hyr ut och tvättar arbetskläder och andra textilier. Verksamheten har funnits i Torup sedan år 1980 och är med 70 anställda en betydande arbetsgivare på orten.

Tvätt- och textilserviceavtalet med Region Halland står idag för cirka 25 procent av anläggningens omsättning.

– Vi är en stor arbetsgivare i regionen och under 2017 gjorde vi stora investeringar i anläggningen därför att vi tror på den lokala marknaden här.

Håkan Olsson, regiondirektör för Berendsen Syd, pustar också ut. Han säger att det är otroligt tråkigt att behöva varsla:

– Även om vi haft goda förhoppningar om att få fortsatt förtroende från landstinget så har det varit en spänd väntan.


Kommentatorerna ansvarar för sina egna inlägg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *